Thursday, September 17, 2009

Mengenali erti sebenar H1N1 & mengetahui lebih lanjut rahsia disebaliknya

Salam hormat dan salam IM kepada sahabat-sahabat janawangIM,

Mungkin ramai antara sahabat-sahabat janawangIM yang dah tau tentang Laporan percuma H1N1 dari saudara Razif Yusof di TipSihat Malah saya percaya dah ramai antara sahabat janawang IM yang telah dapat membuat duit daripadanya. Saya di janawangIM mengucapkan tahniah kepada sahabat-sahabat janawangIM kerana telah berjaya membuat duit melalui program affiliate yang ditawarkan oleh saudara Razif Yusof. Satu yang membanggakan dari janawangIM kepada sahabat-sahabat janawangIM kerana telah maju setapak lagi di dalam dunia IM:)

walaupun begitu, saya di janawangIM masih ingin berkongsi kepada sahabat janawangIM yang masih belum tahu tentang prodak saudara Razif Yusof ini. Untuk mengetahui lebih lanjut sila klik sini.

Penularan virus Influenza A (H1N1) atau lebih dikenali dengan selsema babi sejak bulan Mei 2009 lepas, telah menyebabkan kebimbangan dan ketakutan di kalangan rakyat Malaysia. Saban hari muncul di dada-dada akhbar dan televisyen mengenai jangkitan wabak merbahaya ini.

Di Malaysia, berapa ramaikah yang telah dijangkiti virus selsema babi ini? Terlalu seriuskah? Keratan akhbar di bawah mungkin akan memberikan gambaran lebih jelas lagi betapa seriusnya wabak pembunuh yang digelar Influenza A (H1N1).

Berdasarkan laporan ringkas, statistik sehingga 16 Ogos 2009, seramai 213 pesakit H1N1 telah di tahan di wad dan 33 pesakit lagi dirawat di ICU. Dari 33 pesakit tersebut, seramai 16 pesakit mempunyai risiko berakhir dengan kematian akibat masalah penyakit kronik sedia ada seperti asma, obesiti, kecacatan otak dan sebagainya.

Manakala mengikut kata Ketua Pengarah Kesihatan pula, 40% daripada 56 kematian akibat virus Influenza A (H1N1) ini adalah disebabkan 'kelewatan mendapat rawatan' dan 13% lagi angkara 'kelewatan pengesanan jangkitan oleh pengamal perubatan (doktor)!'.

dan berita terbaru yang saya perolehi....

Adakah kemungkinan besar virus Influenza A (H1N1) atau selsema babi ini telah 'dicipta dengan sengaja' oleh pihak yang tidak bertanggungjawab atas sebab-sebab tertentu dengan tujuan untuk mengaut keuntungan besar daripada mangsa Influenza A (H1N1)?

Apakah benar semua ini...?

Untuk mendapat maklumat lanjut dan padat, sila muat turun e-book LAPORAN RINGKAS PERCUMA: INFORMASI PADAT H1N1.

Maklumat ini bakal membantu anda bagaimana untuk menghindar virus berbahaya ini.

Sila klik di sini untuk muat turun percuma e-book ini.


best for u,
p/s: please leave your comment.
p/s: if u like this post, please help me by click my nuffnang ads.
p/s: if u dont see my nuff ads, please refresh and click. really appreciate.
** first my nuffnang ads on header.
** second my nuffnang ads between contents.


janawangIM.blogspot.com Button

2 comments:

Anonymous said...

Hi...your blog is very nice. I like to visit your blog. And i want to always visit everyday. Don't forget to visit my blog at Zrooglepic

adi_tau8605 said...

Farhana --> Hi, thanks for coming and im very appreciate it :) ya, sure...see you later

"Selamat Beramal"

 
"Kepercayaan yang diberikan diperlekehkan, apa lagi untuk dipersenda-sendakan. Kepercayaan yang diberi bererti kita telah memegang satu panji-panji yang mesti kita tegakkan dengan sedaya upaya kita. "
"cukuplah bila aku merasa mulia kerana Engkau sebagai Tuhan bagiku dan cukuplah bila aku bangga bahawa aku menjadi hamba bagiMu. Engkau bagiku sebagaimana yang aku cintai, maka berikanlah aku taufik sebagaimana yang Engkau cintai"

~Mencari Keredhaan Ilahi~

Jumlah Pelawat Setakat Hari Ini:
Web Site Hit Counters
" You love me like flowers that love God's words. Never tired of spreading their aroma of happiness. Never tired of calming down thier worries. You love me like the sun that love us, thy God. Never tired of radiating its bright light. Never tired of valuing life. "

Jana Wang IM Copyright © 2009, WoodMag is Powered by Ipietoon and Coding Modified by adi_tau8605 All rights reserved.