Tuesday, November 10, 2009

Rahsia kita-kita ja ye..hehe



Assalamu'alaikum....salam hormat sahabat-sahabat Jana Wang IM semua ? em...apa khabar hari ni?
em...ada ceta sedih sikit nak habaq mai kat korang semua..ni pasal contest yg hari tu..yg korang semua sibuk2 tolong aku kekal kat tempat TOP 3 tu..ala, ingat lagi tak? sebenarnya memang da kekal selama 5 hari kat tangga ke-3 tau..tapi lepas je tempoh dipanjangkan sehingga 7hb..last2 down p tangga 6..huhu..tu la kisah sedihnya.BTW thanks to you all tolong saya kekal kat tangga ke-3 ek :)

ok la, kembali kepada post hari ni....sebenarnya saya nak kongsi kepada hormat sahabat-sahabat Jana Wang IM semua tentang satu tips yg saya dapat dari saudara Haszoor iaitu salah seorang otai IM kita..

Saya akan cetakan sikit kat hormat sahabat-sahabat Jana Wang IM semua bagaimana kita nak menggandakan keuntunggan perniagaan kita dengan cara yg baik dan halal pastinya..rahsianya camni...

Jika hormat sahabat-sahabat Jana Wang IM semua berniaga makanan seperti rojak, adakah hormat sahabat-sahabat Jana Wang IM semua akan mebuat terus pesanan tersebut, atau bertanya dahula jika pelanggan mahu memesan makanan lain selain rojak?

Mungkin, tambah ayam = menjadi rojak ayam?

Rojak biasa = RM3.00
Rojak Ayam = RM4.50

Anda ganda untung anda dengan membuat jualan berulang kepada pelanggan yang sama. Jika sebelum ini pelanggan hanya akan membayar RM3 sahaja, tetapi dengan teknik "Rehash" anda berjaya membuat duit tambahan RM1.50 lagi.

Jika sehari ada 100 pelanggan? Kira jumlah yang akan hormat sahabat-sahabat Jana Wang IM semua terima jika hampir 50 pelanggan yang membeli rojak ayam tersebut...

So...camna? ringkas ja kan :) tapi pasti akan membawa keuntungan kepada hormat sahabat-sahabat Jana Wang IM semua..

Selamat mencuba dan yg pasti selamat beramal...dan tak lupa bisnes akhirat kita juga ye :)

Best for u,




p/s: please leave your comment.
p/s: if u like this post, please help me by click my nuffnang ads.
p/s: if u dont see my nuff ads, please refresh and click. really appreciate.
** first my nuffnang ads on header.
** second my nuffnang ads between contents.
janawangIM.blogspot.com Button


14 comments:

eblog said...

yea, nice info. hanya sikit 'touch-up' pada rojak, harga pon berbeza. untung berganda-ganda. good observation.!

adi_tau8605 said...

eblo --> haha..tu la pasal..

(piss..piss..org kata klo nak berjaya kena kretif sikit..betul x?)

btw..thanks atas komennya ya :)

happy blogging...

Encik Azizan said...

mmg kreatif bro ni..hehe..

tp mmg btol la,kalau kite bt bsnes dgn berul n halal insyaAllah kite akn berjaya..cstmer pon akan percya kite.

adi_tau8605 said...

Encik Azizan --> haha..xda la..besa2 ja la..haha

apa yg baik dtg daripadaNYA n yg buruk dtg dari saya..

thanks bro atas komennya :)

Seri Bahasa said...

kalau bagi tau kita orang boleh bantu lagi. tapi bagi seri teman dah berusaha itu yang penting.

Haniseh said...

rojak ayam nya brapa jak..kirim ke rumah yah..
tetap lah berbisnis saling berbagi sama teman..skalian ngumpulin tabungan akhirat karena telah saling berbagi kepada sesama..
heheheheh...

adi_tau8605 said...

Seri Bahasa --> haha..ia seri.thanks atas bantuannya hari tu k :)

adi_tau8605 said...

Haniseh --> haha...ia benar tu haniseh...menjana pendapatan untuk akhirat juga tidak akan dilupakan.

makasih atas peringatannya.

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Adi..mmg otak meniaga tol la org Penang ckp.. :) Tahniah!

adi_tau8605 said...

Ieda the Rainbow Princess --> haha...kak, xda la sampai camtu..cuma berkongsi idea ja ni...hehe..apa pun thanks sis...salam :)

Kulanz Salleh said...

okey juga tips ni.. boleh diguna ni nanti.. hehe

adi_tau8605 said...

Kulanz Salleh --> haha, ok je bro..
gunakan ja...xperlu bayar royalti gitu :)

wakakaka

x-po said...

dlm bisnes, mmg kne kreatif n bijak, baru blh bersaing

adi_tau8605 said...

x-po --> betul tu bro...bijak n kreatif la satu kunci kejayaan dlm bisnes..

salam maju jaya untuk semua :P

"Selamat Beramal"

 
"Kepercayaan yang diberikan diperlekehkan, apa lagi untuk dipersenda-sendakan. Kepercayaan yang diberi bererti kita telah memegang satu panji-panji yang mesti kita tegakkan dengan sedaya upaya kita. "
"cukuplah bila aku merasa mulia kerana Engkau sebagai Tuhan bagiku dan cukuplah bila aku bangga bahawa aku menjadi hamba bagiMu. Engkau bagiku sebagaimana yang aku cintai, maka berikanlah aku taufik sebagaimana yang Engkau cintai"

~Mencari Keredhaan Ilahi~

Jumlah Pelawat Setakat Hari Ini:
Web Site Hit Counters
" You love me like flowers that love God's words. Never tired of spreading their aroma of happiness. Never tired of calming down thier worries. You love me like the sun that love us, thy God. Never tired of radiating its bright light. Never tired of valuing life. "

Jana Wang IM Copyright © 2009, WoodMag is Powered by Ipietoon and Coding Modified by adi_tau8605 All rights reserved.