Wednesday, November 04, 2009

Tutorial IM Percuma #2




Assalamu'alaikum dan salam hormat pada semua sahabat-sahabat Jana Wang IM...apa khabar semua?
huhu...dalam berapa 2 minggu ni...cuma ada 2 post je untuk blog ni..sob...sob (p/s: tuan blog malas sangat). bukan apa, tekanan dari tempat keja dengan kerja-kerja yg menghampiri due date...fuhhhh...buatkan aku malas nak menulis...(p/s: sahabat-sahabat Jana Wang IM maaf ek..kikikiki)

Post untuk pagi ni hanya ingin berkongsi Tutorial IM untuk sahabat-sahabat Jana Wang IM semua.. Tuturial IM ini da pun jadi tutorial yg kedua dalam blog ni tau:) bagi yg belum berkesempatan untuk membaca tutorial IM #1 sila klik sini


Information teknologi,

Pasti ramai yang pernah dengar perkataan di atas. Information bermaksud maklumat, Teknologi pula lebih kepada media atau cara untuk menyampaikan teknologi tersebut. Ok, dalam post kali ini, saya ingin berkongsikan kepada sahabat-sahabat Jana Wang IM, bagaimana sebenarnya, idea, pendapat dan ilmu pengetahuan dapat dijual.

Ya, dijual !!!!

Antara soalan yang saya biasa dapat ialah; bisnes internet ni tak tepu ke?

Jawapan saya, takkan tepu !!!

Berlainan dengan sistem  cepat kaya seperti GD*, yang perlu sentiasa ada kemasukan baru untuk memaintainkan pendapatan, perniagaan informasi ini tidak akan putus. Mengapa saya katakan demikian? Lihat sahaja kedai-kedai buku. Ada sahaja buku baru di sana. Kenapa ada buku-buku baru? Tentulah
kerana masih terdapat permintaan. Manusia memerlukan informasi untuk menyelesaikan masalah. Masalah zaman moden hari ini ialah, informasi diperlukan dengan cepat. Jika dahulu, orang sanggup menghabiskan masa bertahun-tahun untuk mempelajari cara menanam pokok. Sanggup ‘try & error’, tapi sekarang
orang lebih cenderung untuk ‘try n success’.

Belajar terus melalui pengalaman orang lain. Kelebihan belajar daripada orang lain ialah, jimatkan kos, jimatkan masa dan lain-lain. Ok, jadi dalam newsletter ini, apa yang saya cuba sampaikan ialah,

BUKA MINDA ANDA !!!!

KENALI DIRI ANDA !!!!

HARGAI KELEBIHAN ANDA !!!

TUKARKAN PENGETAHUAN ANDA KEPADA $$$$$$ !

Semoga tutorial kali ni membawa seribu manfaat kepada sahabat-sahabat Jana Wang IM untuk menjana pendapatan yg pertama dalam dunia IM atau seterusnya...Selamat mencuba dan jgn lupa SOLAT.

Best for u,




 p/s: please leave your comment.
p/s: if u like this post, please help me by click my nuffnang ads.
p/s: if u dont see my nuff ads, please refresh and click. really appreciate.
** first my nuffnang ads on header.
** second on sidebar
** third my nuffnang ads between contents.

janawangIM.blogspot.com Button

10 comments:

† Đ˜ICHOLAS † said...

jana wang, don wry... :) it's ok to be lazy :P so that reader will miss u more wat :)

smile at ur ads :)

adi_tau8605 said...

† Đ˜ICHOLAS † --> wakakaka..thanks for your support man..im really appreciate it...btw im still write for my post.. :)

ekopelancongan said...

salam kembara..

haku suke tido bro..

mana la tau nanti haku bole terbitkan buku ilham dari mimpi..

ngee..

adi_tau8605 said...

ekopelancongan --> salam kembara semerah pagi...huakakakakaka....bagus idea tu

nanti jgn lupa pla gtau bila ebook hang da release kat pasaran k...ebook ilham dari mimpi..best tu :)

Ieda the Rainbow Princess said...

Wa'alaikumussalam..Salam..Adi..rajin sungguh Adi nie cari wang..Adi..mcmana dgn contest hr tu?Adi..bz yea skrg..Haa..take a break lah skjp..Nnt keje kuat sampai jatoh saket plk..Nie Adi kire rajen la post bnyk2 kt entry nie..Kalo Sis kdg2 ada mood br la buat entry baru.. :)

Haniseh said...

sekarang udah mood lagi kan nulis entri nya..semangat yah..n kabari selalu..stiap ada entri terbaru..ok

Bahauddin Amyasi said...

Salam kenal dan salam semangat! Upgrade your spirit, sobat...

adi_tau8605 said...

Ieda the Rainbow Princess --> hehe, xda la camtu sis, cuma nak cari wang saku je..eishhh, malas la sis..mana ada rajin..huhu :)

adi_tau8605 said...

Haniseh --> hehe..makasih ya ats sokongannya..ok je..nanti gtau bila ada post yg baru k :)

happy2 blogging

adi_tau8605 said...

Bahauddin Amyasi --> hehe..salam kenal & salam semangat juga :)

tu dia..ni da upgrade p turbo da ni :)

keep in touch ye,

"Selamat Beramal"

 
"Kepercayaan yang diberikan diperlekehkan, apa lagi untuk dipersenda-sendakan. Kepercayaan yang diberi bererti kita telah memegang satu panji-panji yang mesti kita tegakkan dengan sedaya upaya kita. "
"cukuplah bila aku merasa mulia kerana Engkau sebagai Tuhan bagiku dan cukuplah bila aku bangga bahawa aku menjadi hamba bagiMu. Engkau bagiku sebagaimana yang aku cintai, maka berikanlah aku taufik sebagaimana yang Engkau cintai"

~Mencari Keredhaan Ilahi~

Jumlah Pelawat Setakat Hari Ini:
Web Site Hit Counters
" You love me like flowers that love God's words. Never tired of spreading their aroma of happiness. Never tired of calming down thier worries. You love me like the sun that love us, thy God. Never tired of radiating its bright light. Never tired of valuing life. "

Jana Wang IM Copyright © 2009, WoodMag is Powered by Ipietoon and Coding Modified by adi_tau8605 All rights reserved.