Wednesday, October 14, 2009

4 perkara yang perlu anda ada dalam memjana duit di internetSalam petang pada semua sahabat-sahabat Jana Wang IM....Camna hari ni? Dapat jana pendapatan lebih di internet?

Petang ini, saya hendak berkongsi 4 perkara yang sahabat-sahabat Jana Wang IM semua perlu ada untuk menjana pendapatan di internet..ini seterusnya boleh menjadi senjata rahsia sahabat-sahabat Jana Wang IM semua dalam menjana pendapatan di internet...

saya buat dalam bentuk cerita sedikit ek..

Bersabar:

Amin (bukan nama sebenar :) ) bersabar di dalam mengekalkan blognya walaupun apa sahaja badai yang melanda. Blognya sudah berkali-kali dipecah-masuk (hack), namun Amin tetap sabar. Tak cukup kawan, lawan juga ada, namun beliau tetap sabar.

Berkat sifat sabar, hari berganti hari, kira bilangan tulisan beliau di blognya telah mencecah ratusan artikel!
Antara top ten di enjin carian bagi keyword tertentu dan dikenali oleh penggiat bidang yang sama. Sehari selembar benang, akhirnya menjadi kain.

kedua adalah Bersungguh-sunguh

Topik yang dipilih untuk blog beliau adalah minatnya dan cita-citanya. Maka untuk mengekalkan blognya, perlunya kesungguhan di dalam menguruskan blog tersebut. Beliau begitu bersungguh-sungguh di dalam mendapatkan ilmu mengenai blogging samada teknik ataupun teknikalnya. Bahkan beliau terus menerus belajar dan mencari ilmu IM yang praktikal dengan kesungguhan yang tinggi.

Berfikiran positif

Beliau tidak patah semangat dan berputus asa walaupun kekeringan idea, beliau tetap menulis diblog nya 
dengan mencari bahan yang bermutu. Beliau tetap dapat menghasilkan post yang ringkas dan padat.

Berterusan

Beliau minat apa yang beliau lakukan. Sebab itu blognya tetap wujud dan dikemaskini secara
konsisten. Blognya dibina bukan semata-mata suka-suka atau sekadar cuba-cuba atau trial and error. Beliau akan terus konsisten mengekalkan blognya agar terus berkembang dan berjaya memberikan hasil yang setimpal atas usahanya! 

So, camna? Pastikan sahabat-sahabat Jana Wang IM mempunyai 4 perkara di atas untuk terus maju dalam dunia IM...

Best for u,
p/s: please leave your comment.
p/s: if u like this post, please help me by click my nuffnang ads.
p/s: if u dont see my nuff ads, please refresh and click. really appreciate.
** first my nuffnang ads on header.
** second my nuffnang ads between contents.
janawangIM.blogspot.com ButtonNo comments:

"Selamat Beramal"

 
"Kepercayaan yang diberikan diperlekehkan, apa lagi untuk dipersenda-sendakan. Kepercayaan yang diberi bererti kita telah memegang satu panji-panji yang mesti kita tegakkan dengan sedaya upaya kita. "
"cukuplah bila aku merasa mulia kerana Engkau sebagai Tuhan bagiku dan cukuplah bila aku bangga bahawa aku menjadi hamba bagiMu. Engkau bagiku sebagaimana yang aku cintai, maka berikanlah aku taufik sebagaimana yang Engkau cintai"

~Mencari Keredhaan Ilahi~

Jumlah Pelawat Setakat Hari Ini:
Web Site Hit Counters
" You love me like flowers that love God's words. Never tired of spreading their aroma of happiness. Never tired of calming down thier worries. You love me like the sun that love us, thy God. Never tired of radiating its bright light. Never tired of valuing life. "

Jana Wang IM Copyright © 2009, WoodMag is Powered by Ipietoon and Coding Modified by adi_tau8605 All rights reserved.